Tilbagevendende begivenheder

Hvert år afholder vi


30. april: Vallborgaften

21. dec.: Vintersolhverv -

               Solen  sparkes videre

Læs vores folder

Klik her for at hente den

Begivenheder i 2016:

Vintersolhverv 21. december 2016


Traditionen med at hjælpe Solen tilbage fra dens vinterhi fandt også i år sted i og ved Eshøjhuset. Et par håndfulde mennesker var mødt op for at "formå guderne" til at sende Solen mod nord igen.


Der blev kastet spirituelle drikke over skulderen til guderne og derpå fulgte et velrettet spark mod Solen, som netop gik ned bag horisonten i det samme minut klokken 15:45.


Rolf spillede på lur til seancen og der var tændt op i huset, hvor man ud over varmen også kunne nyde lækre æbleskiver  og måske et ekstra bæger "gudedrik". Se flere billeder i Billedgalleri

Guidet tur til Borum Eshøj af Moesgård Museum 2. oktober 2016

                                                           

Trods silende regn fra morgenstunden mødte små 50 morgenfriske personer op for at høre om Borum Eshøj, bronzealderen og de forskellige udgravninger og deres resultater for forskningen i bronzealderen. Det var Malene Sørensen og Lise Frost fra Moesgård samt Poul Egebæk fra Amatørarkæologerne, der fortalte og besvarede spørgsmål.


Arrangementet startede og sluttede med lurspil af Rolf Sandmark.

Trods vejret blev det en spændende og vellykket arrangement, som vi håber kan blive en tilbagevende tradition.


Drageflyvning 25. september 2016


Første søndag efter efterårsjævndøgn afholdtes Drageflyvning ved Eshøjhuset. Vejrguderne var med os. De leverede høj sol med en vind på omkring 5 m/s - Rigtigt dragevejr! Drageflyverne fra Aarhus Drageklub var mødt op og demonstrerede mange af deres drager. Flere af de besøgende havde selv medbragt drage, som fik luft under vingerne sammen med Drageklubbens. Drageklubben havde medbragt nogle "børnevenlige" drager, som de fremmødte børn kunne låne.


I Huset var der arrangeret cafe med kaffe og et hav af kage, som man for et beskedent beløb kunne få del i. Det benyttede mange sig af. Se billederne fra dagen i billedgalleriet. Klik på billedet her ved siden af.


Klokken 16 sluttede arrangementet og alle arrangørerne var enige om, at det havde været en eftermiddag, der skal gentages næste gang vi passerer efterårsjævndøgn.

Vikingmarked 27. - 28. august 2016


I sidste week-end i august besøgte "vikinger" fra grupperne Brimir og Gjallarhorn Borum Eshøj, hvor de afholdt et træf. De besøgende havde rig lejlighed til at bese og høre om håndværk i vikingetiden.

Vikingerne, der overnattede i deres telte, fik i nattens løb besøg af Thor, idet et kraftigt tordenvejr passerede Eshøj.


I Eshøjhuset var der begge dage tændt op i ildstedet og Jette Schødt fra Eshøjhusets Venner instruerede og hjalp gæsterne med at bage surdejsbrød.


Der er flere billeder fra træffet i billedgaleriet her på hjemmesiden.

Pinsemorgen 15. maj  2016. 


Fra det tilbagevendende træf pinsesøndag klokken 9 morgen.


Der findes altid en vinkel ved højene, hvor der er tilstrækkelig læ til at få det bedste ud af solstrejfene. Bemærk, at kaffen og morgenbrødet igen er i tørvejr, idet bestyrelsen ved en særlig indsats har sikret, at regnholdige skyer ledes udenom Eshøjplateauet.


Klik på billedet for at se det i stor udgave

Valgborgaften 30. april 2016.


Det var en velbesøgt aften, hvor deltagerne oplevede aktiviteter som spisning, fremvisning af solvogn og dragter, foredrag af Mathilde Veland om bronzealderen, lurspil af Rolf Sandmark. Aftenen afsluttedes med fakler, bål og lurspil på Eshøj.


Se flere billeder fra aftenen i billedgalleriet