Tilbagevendende begivenheder

Hvert år afholder vi

 

30. april: Vallborgaften

21. dec.: Vintersolhverv -

Solen sparkes videre

Næste arrangement

 

Drageflyvning

 

Den 1. oktober afholdes igen drageflyvning, hvor man kan se de professionelle fra Aarhus Drageklub vise drageflyvning.

 

Man kan også medbringe sin egen drage, hvis den trænger til en tur i vindene på Eshøj.

 

Drageflyvningen begynder kl. 13:00 og slutter kl. 16:00.

 

Den nye Eshøj øl fra Wintercoat kan købes på dragedagen i Eshøjhuset.

 

Der kan også købes varme drikke og boller/kage i huset, så man kan holde varmen.

 

 

Nyheder og begivenheder

Se begivenheder fra tidligere år under

Set og Sket

Vikinger på Eshøj

Den 26. - 27. august var der igen i år vikingetræf på Eshøj.

 

Det var håndværkergruppen Brimir (landets ældste) og den lokale gruppe Gjallarhorn der afholdt træf på Borum Eshøj med autentisk håndværk. Der var rig lejlighed til at opleve vikingetiden ved besøg i de forskellige boder og se kampscener og de yngste kunne under kyndig vejledning prøve at være vikingekæmper.

 

Traditionen tro trak Thor sig hen over himlen natten til søndag, hvor et kraftigt tordenvejr markerede træffet - således var alt som det plejer at være.

 

Klik på billedet for at se billederne i billedgalleriet.

Begivenheder i 2017:

DR laver optagelser til "Vores Ukendte Danmark" 7. - 9. juni

 

For anden gang i år havde vi besøg af Danmarks Radio på Eshøj. Det drejede sig denne gang om optagelser til udsendelsen Vores Ukendte Danmark, hvor Jeannette Varberg fra MOMU og Sisse Fisker og Mark Stokholm fra DR besøger forskellige steder i landet for at afdække mere ukendte begivenheder i danmarkshistorien.

 

Program nr. 7 om bl.a Eshøjkvinden blev sendt den 7. august 2017 og viste optagelser både fra højene og huset.

 

Se billederne, der viser arbejdet med optagelserne i billedarkivet eller klik på billedet her til venstre.

Valgborgaften den 30. april

 

Valgborgaften var også i år godt besøgt. Trods kraftig kold vind og afsnit 5 om den sene middelalder i serien Historien om Danmark på DR, vurderer bestyrelsen, at der var mødt omkring 100 personer op til aftenen.

 

De fremmødte kunne købe en let anretning, som fortæredes til lurspil af Nikolai Bøgelund og Rolf Sandmark, efterfulgt af flere fællessange.

 

Den nye Eshøj øl blev præsenteret af brygmesteren, Niels Jørn Thomsen fra Winthercoat, og det var muligt at smage øllet som snart ventes til salg. Øllet er fremstillet på urter, som man mener, har været tilgængelige for bronzealderfolket.

 

Et vigtigt punkt på aftenens program var udnævnelsen af et nyt æresmedlem. Det var Niels Andersen, der modtog titlen af foreningens formand Flemming Thisted. Flemming begrundede bl.a. udnævnelsen med det store arbejde Niels i mange år har ydet ved udgravningerne af højene og opførelsen af huset. Niels blev hyldet med klapsalver og fanfarer på lurerne og modtog et par kopier af bronzealderkar.

 

Lone Hindø fortalte levende om Valborg og de traditioner, som gennem tiderne hørte til valborgaftenen.

 

Aftenen sluttede traditionen tro med lurspil - i år fra to høje - ledsaget af brændende fakler. Endelig afsluttedes med bål på en af højene.

 

Klik på billedet herover for at se flere billeder fra aftenen.

Vi deltager med udstilling i Herskindhallen den 31. marts

 

Vi var med til Landsbydag 2017 som afholdtes den 31-03-2017 i Herskindhallen. Fra Eshøjhusets Venner deltog vi med en bod, hvor der var udstillet forskelligt om Borum Eshøj (bl.a. dragter fra spillene, høvdingestolen, fotoudstilling fra Eshøj). Lone Hansen og Rolf Sandmark fra bestyrelsen stod i boden iført dragter fra Eshøjspillene.

 

De mange fremmødte havde rig lejlighed til at få noget at vide om Eshøj og Eshøjhuset.

 

 

DR laver optagelser i og ved Eshøjhuset (uge 3)

 

I uge 3 var der hektisk aktivitet i og ved Eshøjhuset. DR var i tre dage i gang med at lave optagelser til en stor udsendelsesrække om Danmarkshistorien og Borum Eshøj og Eshøjhuset dannede kulisser til brug i et afsnit om bronzealderen.

Det bliver spændende at se resultatet med huset beboet af bronzealderfolk. Se billedserien fra optagelserne i Billedgalleriet.